Prof. Dr. Celal Erkut
Vehbi Koç Vakfı Üyesi / Galatasaray Eğitim Vakfı Üyesi
Vehbi Koç Vakfı Üyesi / Galatasaray Eğitim Vakfı Üyesi
1978 yılında Galatasaray Lisesi'ni ve 1982 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra aynı yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır. 1987-1988 eğitim döneminde doktora çalışmalarını Lausanne Üniversitesi Hukuk Fakültesinde sürdürmüştür. 1989 yılında “hukuk doktoru”, 1993 yılında da “doçent” ünvanlarını alan ERKUT, 1999 yılının Ekim ayında Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne geçmiştir. ERKUT, 2000 yılının Ağustos ayından beri aynı Üniversitede İdare Hukuku Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmış; 2004 yılında Profesör olmuş; 2011 yılında emekli olmuştur. Yayınlanmış beş kitabı ve elliye yakın makalesi vardır.
1998 -2001 tarihleri arası Galatasaray Spor Kulübü Derneğinde yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Halen Galatasaray Eğitim Vakfı mütevelli heyeti üyesidir. Ayrıca 2014 yılında Koç topluluğuna bağlı olan Vehbi Koç Vakfı’nın Yönetim Kurulu üyeliği görevine seçilmiştir.
İngiliz Okulları Birliği Başkanı
Steve Phillips, İngiliz Okulları Birliği'nin genel kurul başkanıdır. 25 yıllık sektör geçmişi süresince bir çok eğitim kurumunda kuruculuk, yöneticilik ve idarecilik yapmıştır. An itibariyle uluslararası ENGLISH UK kurumunda liderlik pozisyonundadır.
Academic Union Başkanı / Öğretim Üyesi
1990 yılında Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı'ndan mezun oldu. Öğretim teknolojileri alanındaki yüksek lisans eğitimini 1993 yılında Michigan State Üniversitesi'nde, aynı alanda doktora eğitimini South California Üniversitesi'nde 1997 yılında tamamladı. 1998 yılından bu yana ODTÜ Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Prof. Dr. Soner YILDIRIM 1998 yılından bu yana çesitli uluslararası kuruluşlarda Öğretim Teknololojisi projelerinde uluslararası uzman olarak almaktadır. 1998-2000 yılları arasında Dünya Bankasında, 2002-2006 yılları arasında Strasbourg’daki Avrupa Konseyi’nde ve 2004 yılından bu yana’da Avrupa Birliği Avrupa Eğitim Vakfı’nın (ETF) çeşitili projelerinde görev almıştır.
Araştırma konuları arasında eğitimde sosyal medya kullanımı, elektronik performans destek sistemleri, öğrenme analizleri ve nomofobya önemli yer tutmaktadır.
Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Pol. Kur. Üyesi
Doktora derecesini ABD’de Pensilvanya Üniversitesi Yakın Doğu Çalışmaları Bölümü’nden almıştır. Aynı üniversitede dersler vermiş olan Kireçci, Stevens Teknoloji Enstitüsü’nde de öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Halen Bilkent Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Kireçci aynı zamanda Ankara Siyasal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi (Başkanı), UNESCO Milli Komisyon Başkan Vekili ve FULBRIGHT Türkiye Komisyonu Yönetim Kurulu üyesidir.
21 Ocak 1967 yılında Erzurum, Narman’da doğdu. İlkokul ve ortaokulu Narman’da
okudu. Liseye Narman lisesinde başlayan Yıldız, orta öğrenimini İstanbul/Ümraniye
Lisesi’nde tamamladı.1987 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi
Matematik Bölümünden mezun oldu ve aynı yıl Şanlıurfa İmam-Hatip Lisesinde matematik
öğretmeni olarak göreve başladı.
1988 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde araştırma görevlisi oldu. Yüzüncü Yıl
Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisansını tamamladıktan sonra 1994 yılında
Hacettepe Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Abdürrahim Yılmaz’ın danışmanlığında
doktorasını yaptı. 1994-1996 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde; 1996-2004
yılları arasında da Kırıkkale Üniversitesinde çeşitli fakültelerde öğretim üyesi olarak çalıştı.
Bu yıllarda çeşitli dergilerde makaleler yayınlandı, sempozyumlara katıldı ve bildiriler sundu.
14.07.2004 tarihinde üniversiteden ayrıldı ve Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye
Kurulu Başkanlığında Matematikten sorumlu kurul üyesi olarak göreve başladı. Çeşitli
dönemlerde Kurul Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Ders kitapları ve eğitim
araçlarının incelenmesinden sorumlu Başkan yardımcılığı yaptı. Bu arada, Eskişehir
Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi.
23.09.2009 tarihinde başlamış olduğu İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden
17.03.2016 tarihinde ayrılmış ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcılığı görevine
atanmıştır. 21.03.2016 tarihinden 09.07.2018 tarihine kadar Müsteşar Yardımcısı olarak
çalışmıştır. 07.08.2018 tarihinde atanmış olduğu, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü
görevinden 13.08.2021 tarihinde ayrılmıştır.
19.10.2021 tarihinde Müsteşar Yardımcısı unvanıyla emekli olmuştur.
Evli ve üç çocuk babası Yıldız, İngilizce bilmektedir.
İş İnsanı
Horizon Group’un kurucusu olup aynı zamanda Avrupa İş Konseyi ve de Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası (BCCT) Yönetim Kurulu Üyesidir.
Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde yapmış, Lisansüstü eğitimini de İşletme (MBA) alanında İngiltere Wolverhamton Üniversitesinde tamamlamıştır.
1997 yılında merkezini İngiltere’de kurduğu Horizon Group (Tarabya İngiliz Okulları, Horizon Yurtdışı Eğitim Grubu, Horizon Akademi Dil Okulu, TBS Medya Yapım, Istanbul Workshop, Uluslararası Öğrenciler Derneği ve Academic Union) kısa sürede uluslararası başarı sağlamış, yapmış olduğu eğitim projeleri başta siyasiler olmak üzere, iş dünyası, eğitim camiası, medya ve birçok kurumdan tam destek ve takdir almıştır.
Sn. Gültekin, ulusal bir derginin yaptığı anket sonucu yılın en iyi “Sosyal Girişimcilik” ödülüne, Socrates Award Nomination Committee (Avrupa Birliği İş Konseyi) ve European Society for Quality Research (ESQR - Avrupa Birliği Kalite Araştırma Enstitüsü) tarafından da “Eğitimde uluslararası standartlar”, "Eğitim yönetimi ve eğitim metotları” konularında Avrupa Kalite Ödülüne (European Quality Award) layık görülmüştür.